Return to the home page...

Go Back   Moyer Marine Atomic 4 Community - Home of the Afourians > Discussion Topics > Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   IP: 164.44.67.4
Old 07-22-2007, 12:16 AM
doralda doralda is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Engine starts, races then dies

Bristol 30 w/a A4. Installed new head on engine, torqued, then reinstalled accessories, new racor filter, primed carburetor, started engine. Ran engine for 30 minutes, Sounded slightly rappy top end. Shut engine off then waited 5 minutes and started it again. Started ok., ran it then shut it off. Went home thinking next day shakedown sail.
Next day engine started but ran up to speed fast then died. This happened a number of times, It starts runs up to speed quickly then dies. What generally causes this? Dirty carburetor?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removing the engine from your boat Don Moyer General Interest 13 06-27-2008 12:06 PM
Engine dies mwebb Troubleshooting 2 04-17-2006 07:43 PM
Removing the engine from your boat Don Moyer Ranger 7 12-12-2005 01:24 PM
Engine dies under load. Unregistered General Interest 2 08-20-2005 04:35 PM
Engine dies after it warms toscaindub Troubleshooting 2 08-13-2005 04:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.


Universalģ is a registered trademark of Westerbeke Corporation

Copyright © 2004-2024 Moyer Marine Inc.

All Rights Reserved