Return to the home page...

Go Back   Moyer Marine Atomic 4 Community - Home of the Afourians > Discussion Topics > Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26   IP: 69.250.111.245
Old 11-25-2020, 12:20 AM
sastanley's Avatar
sastanley sastanley is online now
Afourian MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: Solomons, MD
Posts: 6,730
Thanks: 729
Thanked 410 Times in 311 Posts
Lightbulb

if I lived in Canada, I can tell you the $40 premium is still worth it.
When Neil turned me on to that stuff 10 years ago, I freaked out at how it suddenly solved all my problems with brightwork in a cold (45°F) garage. You use a capful in a quart. I still have the pint I bought 10 years ago.
__________________
-Shawn
"Twice Around" - '77 Catalina 30, #511 with original A-4 & MMI manifold.
She is even happier with fresh paint on the topsides!

http://www.moyermarine.com/forums/signaturepics/sigpic3231_6.gif
Reply With Quote
  #27   IP: 47.38.39.58
Old 11-25-2020, 08:33 AM
Bayou Sailor's Avatar
Bayou Sailor Bayou Sailor is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Mandeville, LA
Posts: 22
Thanks: 21
Thanked 10 Times in 5 Posts
Another one bites the dust!

Alternator is in and putting out 14.2 volts. The ammeter is working correctly, however why they put an ammeter with at +- 60 amp reading on this engine is kinda weird, but whatever. Per one suggestion, I will probably run the alternator directly to the battery and replace the ammeter with a voltmeter. Oh and the alternator did bolt right up with no issues. Thanks again for all of the help. Now I discovered a battery switch issue that I need to figure out. You may be hearing back from me soon. Fairwinds and Happy Thanksgiving!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Bayou Sailor For This Useful Post:
sastanley (11-25-2020)
  #28   IP: 162.219.70.239
Old 11-25-2020, 09:07 AM
Peter's Avatar
Peter Peter is online now
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 253
Thanks: 97
Thanked 112 Times in 80 Posts
Quote:
Originally Posted by sastanley View Post
if I lived in Canada, I can tell you the $40 premium is still worth it.
When Neil turned me on to that stuff 10 years ago, I freaked out at how it suddenly solved all my problems with brightwork in a cold (45°F) garage. You use a capful in a quart. I still have the pint I bought 10 years ago.
Good to know - and for the Canucks, head over to Home Hardware

https://www.homehardware.ca/en/60ml-...tive/p/1675051

Best,

Peter
Reply With Quote
  #29   IP: 138.207.177.95
Old 11-25-2020, 09:57 AM
joe_db's Avatar
joe_db joe_db is offline
 
Join Date: May 2009
Posts: 3,771
Thanks: 49
Thanked 562 Times in 413 Posts
Quote:
Originally Posted by Bayou Sailor View Post
Alternator is in and putting out 14.2 volts. The ammeter is working correctly, however why they put an ammeter with at +- 60 amp reading on this engine is kinda weird, but whatever. Per one suggestion, I will probably run the alternator directly to the battery and replace the ammeter with a voltmeter. Oh and the alternator did bolt right up with no issues. Thanks again for all of the help. Now I discovered a battery switch issue that I need to figure out. You may be hearing back from me soon. Fairwinds and Happy Thanksgiving!
That could possibly explain what happened to your old alternator.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to joe_db For This Useful Post:
Bayou Sailor (11-25-2020), sastanley (11-25-2020)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Faulty Temperature Sensor? heinzb Cooling System 1 07-04-2019 09:05 PM
Gauge oddities part 2 joe_db General Interest 11 04-02-2014 04:41 PM
Faulty Temp Gauge Diagnosis - Sanity Check Clucas Troubleshooting 11 03-20-2014 07:58 AM
Temperature gauge problems? omec Cooling System 0 07-16-2007 01:37 PM
Nonfunctioning water temp gauge Unregistered Electrical 4 08-01-2005 12:46 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.


Universal® is a registered trademark of Westerbeke Corporation

Copyright © 2004-2020 Moyer Marine Inc.

All Rights Reserved