Return to the home page...

Go Back   Moyer Marine Atomic 4 Community - Home of the Afourians > Discussion Topics > Cooling System

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   IP: 97.76.77.246
Old 05-12-2019, 10:00 AM
buettnerjg1's Avatar
buettnerjg1 buettnerjg1 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No water coming out of exaust

Have a Cal 29 with an atomic 4. Cleaned intake and replaced the impeller. We seem to be getting water to the pump but nothing spitting out the exhaust port.
Can't see any kinks in the hose....at a loss... help, please
Reply With Quote
  #2   IP: 97.93.70.7
Old 05-12-2019, 10:05 PM
Dave Neptune Dave Neptune is online now
Afourian MVP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lake Arrowhead Ca.
Posts: 3,914
Thanks: 386
Thanked 322 Times in 226 Posts
When replacing the impeller did you make sure it is the same "thickness"?
Are you sure the pin or key was in the impeller so the shaft would drive it?
If you have water to the pump priming is likely not the answer.
Is the water valve open?

Dave Neptune
Reply With Quote
  #3   IP: 32.211.28.40
Old 05-13-2019, 10:30 AM
Al Schober's Avatar
Al Schober Al Schober is offline
Afourian MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Uncasville, CT
Posts: 1,443
Thanks: 9
Thanked 180 Times in 157 Posts
Curious if there were any blades missing from the old impeller? A broken blade will go downstream and cause a clog.
Time to start disconnecting hoses and see where you have flow or don't have flow. When you have a hose disconnected, an easy first check is to just blow into the hose. A clogged component will be apparent. A common clog site is the outlet elbow from the manifold.
I would remove the thermostat while you're doing this. Once things are flowing, you can always put it back (or not).
Reply With Quote
  #4   IP: 72.69.36.126
Old 05-13-2019, 09:44 PM
tenders tenders is offline
Afourian MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Harlem YC, City Island, NY
Posts: 1,303
Thanks: 26
Thanked 163 Times in 107 Posts
Double post. There's no need to do that; it confuses the issue, and it dilutes the quality of the replies.

http://www.moyermarineforum.com/foru...ad.php?t=11085
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no water flow, engine overheats shawnb Troubleshooting 10 03-30-2017 01:15 AM
Water coming through the carb Val V Overhaul 38 05-09-2014 03:18 PM
Water in Cylinders, Blown Head Gasket edwardc Troubleshooting 37 10-01-2010 05:13 PM
1st start up, no water coming out. winterhawk Cooling System 16 05-26-2010 07:03 PM
Water coming out of cylinder Head Chris G Troubleshooting 5 05-18-2009 11:03 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.


Universal® is a registered trademark of Westerbeke Corporation

Copyright © 2004-2019 Moyer Marine Inc.

All Rights Reserved